София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Снеговалежите продължават и идната седмица

По-съществени валежи се очакват в източната половина на страната

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

От вторник до четвъртък снеговалежите в страната ще продължат. По-съществени и на повече места те ще са в източната половина от страната и Предбалкана, а в сряда и в Южна България.

На места в Западна България валежите ще са с временни прекъсвания и ще са предимно слаби. В крайните югоизточни райони е възможно да превалява дъжд. Североизточният вятър ще се усили, особено в Североизточна България и там ще има виелици и навявания.

В петък все още ще превалява сняг, но с тенденция до края на деня валежите да спрат, а и вятърът да отслабне. Студено време, с минимални температури предимно между минус 12° и минус 7°, дневните – между минус 7° и минус 2°.

През почивните дни минималните температури ще останат ниски, дневните слабо ще се повишат. Ще има и временни разкъсвания на облачността, по-съществени в събота, докато в неделя отново е възможно да превали.

Очакваната дебелина на новата снежна покривка до четвъртък-петък: на места в Южна и Източна България да достигне 20-35 см, в планинските райони там – и до 40-50 см.