София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Снегът няма да се задържи

Очаква се затопляне в следващите дни

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

С умерен и временно силен северозападен вятър това денонощие продължава да нахлува студен въздух. Валежите ще продължат, като по високите полета на Западна България, в Предбалкана и в Лудогорието дъждът преминава в сняг, но все още няма да се образува трайна и съществена снежна покривка. Ще има снежни виелици, съобщи Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

В следобедните часове днес в западните райони валежите ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее. Минималните температури ще бъдат между 1 и 6 градуса, максималните – между 3 и 8 градуса. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за ноември – след обяд ще започне да се повишава.

Над Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд, значителни на места по южното крайбрежие. Ще духа умерен и временно силен северозападен вятър. Максималните температури ще достигнат 7-8 градуса. Температурата на морската вода е 13 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа силен северозападен вятър и ще има снежни виелици. След обяд в масивите от Западна България валежите ще спрат и облачността ще се разкъса. Ще духа силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра – около 0°, на 2000 метра – около -6°.

Във вторник и сряда ще духа слаб до умерен западен вятър, ще има променлива облачност, вероятността за валежи е малка. През първия ден ще е студено с минимални температури между минус 3° и 2° и максимални между 5° и 10°, в сряда температурите ще са с 3-4 градуса по-високи. В четвъртък затоплянето ще продължи.

Вятърът ще стихне и на отделни места в равнинната част от страната ще се образува мъгла. В останалите райони ще бъде предимно слънчево.