София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Снежна покривка блокира за часове прохода „Предела“

15-20 см покривка се е образувала тази нощ

8 годиниОбщество 4 Боряна Райчева

Снежна покривка с дебелина 15-20 см се образува тази нощ на прохода „Предела“ на пътя от Симитли за Разлог и Банско, съобщават дежурните в Областното пътно управление в Благоевград.

В пътния участък е имало закъсали тирове и се е наложило временно ограничение на движението на товарни автомобили с тегло над 12 тона с ремаркета и полуремаркета.

Пътното платно вече е почистено и ограничението за движение вече е отменено. В ски курорта Банско също се образува снежна покривка с дебелина 1-2 см, след като вчерашния дъжд премина в сняг. До базата на Планинската спасителна служба при Българския червен кръст в града е отчетена температура с 1-2 градуса над нулата, съобщават от службата.

Повече сняг е паднал в Пирин планина над курортния град, където е и по-студено, облачно е, има вятър и условията не се подходящи за туризъм, допълниха планинските спасители. Скизоната и съоръженията не работят от 17 април, когато беше официално закрит скисезонът.