София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Сняг и студ в Турция, стотици полети са отменени

Очаква се лошото време да се се задържи

7 годиниИнциденти 2 Боряна Райчева

Сняг и проблеми с времето и в Турция. Заради силния снеговалеж и ниските температури на 6 януари общо 395 полета са били отменени на истанбулските летища „Ататюрк“ и „Сабиха Гьокчен“, съобщава английската версия на вестник Sabah.

„Пистите на летищата се почистват от дежурните екипи и обектите ще продължат дейността си по време на уикенда“, заяви официален представител на авиционната администрация.

От летище „Сабиха Гьокчен“ съобщиха, че 15% от полетите в събота и неделя ще бъдат отменени поради снега. Пътниците са посъветвани да следят полетите си на официалните интернет-сайтове на авиолиниите.

Метеоролозите предупреждават, че 20-сантиметрова снежна покривка се очаква да покрие Истанбул. Очаква се в събота температурите да паднат под минус десет градуса в Западна, Северна и Централна Турция и да останат такива до средата на следващата седмица.