София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Собствениците на имоти в „Натура“ ще бъдат компенсирани

Премиерът разясни, че пари за това има

6 годиниПолитика 8 Боряна Райчева

Министър-председателят Бойко Борисов обеща на протестиращите добруджанци, че правителството и администрацията ще търсят приемливо за тях решение по казуса с имотите, които попадат в зона „Натура“.

Премиерът се срещна с представителина протестиращите и разясни, че ще бъде разгледана цялата зона имот по имот и там, където собствениците са ощетени, те бъдат компенсирани.

„Планът за управление две години и половина да се прави там на място, да можем да чуем всеки човек, съдба и едва тогава, ако не можем да защитим някой, имаме компенсаторни механизми. Тогава ще му дадем бостан на друго място и този човек да е защитен. 20, 30, 40 млн. лв. има в различните компенсаторни механизми“, каза Борисов.

„Това, за което се споразумяхме, беше че ощетените собственици ще бъдат компенсирани. Възложено е на МРРБ в спешен порядък да подготви следващите кризисни райони и общини, а не да се получава така прибързано и с невярна информация и реакция от слухове“, каза от своя страна вицепремиерът Валери Симеонов, който също присъства на срещата.