Гледай
на живо

Собствениците на имоти в „Натура“ ще бъдат компенсирани

Премиерът разясни, че пари за това има

Собствениците на имоти в „Натура“ ще бъдат компенсирани Министър-председателят Бойко Борисов обеща на протестиращите добруджанци, че правителството и админи... thumbnail text

Министър-председателят Бойко Борисов обеща на протестиращите добруджанци, че правителството и администрацията ще търсят приемливо за тях решение по казуса с имотите, които попадат в зона „Натура“.

Премиерът се срещна с представителина протестиращите и разясни, че ще бъде разгледана цялата зона имот по имот и там, където собствениците са ощетени, те бъдат компенсирани.

„Планът за управление две години и половина да се прави там на място, да можем да чуем всеки човек, съдба и едва тогава, ако не можем да защитим някой, имаме компенсаторни механизми. Тогава ще му дадем бостан на друго място и този човек да е защитен. 20, 30, 40 млн. лв. има в различните компенсаторни механизми“, каза Борисов.

„Това, за което се споразумяхме, беше че ощетените собственици ще бъдат компенсирани. Възложено е на МРРБ в спешен порядък да подготви следващите кризисни райони и общини, а не да се получава така прибързано и с невярна информация и реакция от слухове“, каза от своя страна вицепремиерът Валери Симеонов, който също присъства на срещата.