София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Социалното министерство успокоява: Няма да се спират детските надбавки на работещи родители

Запазва се досегашният регламент

8 годиниПолитика 5 Боряна Райчева

Не е вярна информацията, че ще бъдат спрени добавките за работещи родители. Регламентът за предоставянето им остава както досега. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на труда и социалната политика.

"Във връзка с публикации в медиите ви информираме, че Министерството на труда и социалната политика не планира промяна в Закона за семейните помощи за деца, касаещи т. нар. детски добавки", се посочва още в прессъобщението.

От МТСП напомнят също, че от 1 юли границата за достъп до семейни помощи за деца ще се увеличи от 350 лв. на 400 лв. Това ще позволи на повече родители да получат подкрепа за своите деца.

При посещението си във Враца във вторник министър Зорница Русинова обяви, че планира промени в Кодекса на труда. Тези намерения нямат никаква връзка с достъпа и реда за получаване на детски добавки от правоимащите семейства, а ще създадат по-добри условия за съвместяване на личния с професионалния живот на работещите родители, се казва още в съобщението на министерството.