София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

София - европейска столица на спорта за 2018

Наградата се връчва всяка година от организацията „ACES Европа“

8 годиниОбщество 10 Боряна Райчева

София беше избрана за европейска столица на спорта за 2018 година, съобщи пред медиите кметът на града Йорданка Фандъкова.
На представянето на инициативата, което се проведе в Национална спортна академия, присъстваха ректорът на НСА проф. Пенчо Гешев, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков и председателят на БОК-Белчо Горанов. Г-жа Фандъкова изрази своята благодарност към всички, които са допринесли за това признание и допълни, че в София има възможности за развитие на масовия спорт в града, опит в организирането на спортни събития и потенциал за създаване на условия за спорт. Това признание е отговорност не само за София, но и за цялата страна. Развитието на масовия и големия спорт е насоката, в която Столична община се развива и ще продължи и занапред, допълни още Фандъкова.
Припомняме, че наградата европейска столица на спорта се връчва от „ACES Европа“ всяка година на града, допринесъл за развитието на спорта.