Гледай
на живо

София посреща Нова година с концерт на площад „Александър Батенберг“

„Сцена под звездите“ започва в 22:00 часа и ще продължи до 01:00 часа

За 18-а поредна година Българската национална телевизия и Столичната община организират Новогодишна нощ в центъра на София. Концертът "Сцена под звездите", който по традиция е на площад "Княз Александър Първи", ще започне в 22.00 ч. тази вечер и ще продължи до 01.00 ч. на 1 януари, съобщават от БНТ.

Водещи на празничния спектакъл ще бъдат певицата Йоанна Драгнева и журналистът Георги Любенов. В програмата ще се включат едни от най-популярните български изпълнители, сред които Владимир Ампов-Графа, Поли Генова и "Studio 121" с хореограф Милен Данков, инди-рок музикантите от "Jeremy", групата "Тангра", както и Берковската духова музика, ансамбълът "Български ритми" и други.

Всяка година "Сцена под звездите" обединява близо 20 000 българи, които посрещат заедно Нова година с празнична заря, музика и танци на площад "Княз Александър Първи". Традиционно над 1 милион зрители проследяват музикалното събитие пред телевизионния екран.

Събитието е част от календара на културните събития на Столичната община. Празникът на открито отново ще се излъчи на живо в програмите на БНТ1 и БНТ Свят.

Преди и по време на концерта са предприето засилени мерки за сигурност и полицейско присъствие, съобщиха по-рано от МВР.