София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

София се превръща отново в столица на българското вино!

Акцент тази година е поставен върху развитието на българските вина

7 годиниРазвлечение 2 Боряна Райчева

Най-големият форум на българското вино DiVino.Taste ще се проведе от 18 до 20 ноември 2016 г. в зала 3 на НДК в София.

За тазгодишното издание на едно място се събират рекорден брой производители на български вина – 73, за да представят най-доброто от своята продукция. За пореден път през тези три дни София се превръща и в столица на българското вино! Някои от винопроизводителите са познати от години, а други ще направят своя дебют пред широката публика.

Още след първото издание, през 2011 в Централния военен клуб, DiVino.Taste показа, че е най-успешният формат за популяризиране на качественото българско вино. По време на изложението посетителите получават уникална възможност да опитат нови продукти и да се ориентират в голямото разнообразие на пазара. DiVino.Taste събира на едно място едновременно хората, които създават българското вино и онези, за които то е предназначено.

Освен да дегустират огромното разнообразие от вина, посетителите ще имат възможност и да закупят предпочитаните сред тях на специални цени.

Акцент тази година е поставен върху развитието на българските вина. По време на DiVino.Taste ще научим и как изглеждат местните сортове, погледнати отвън, какъв е потенциалът за отлежаване на белите вина у нас, ще надникнем и сравним някои вина от легендарните тероари по света.