София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Сорос: Втори референдум за излизането на Великобритания от ЕС

"Разводът" най-вероятно ще отнеме повече от 5 години

6 годиниОбщество 7 Боряна Райчева

Милиардерът Джордж Сорос сподели, че след няколко дни ще бъде започната кампания за втори референдум за излизането на Великобритания от Европейския съюз, пише в. "Индипендънт".
"Разводът ще бъде дълъг процес, вероятно ще отнеме повече от пет години. Пет години са цяла вечност в политиката, особено в революционни времена като сега", каза той в реч в Париж.

Има информация, че финансистът е дал около 500 000 британски лири на организацията "Най-доброто за Великобритания", създадена миналата година от противничката на Brexit Джина Милър. Очаква се групата да публикува програмата за своята кампания на 8 юни, призовавайки за втори референдум, посочва британското издание.

"Най-доброто за Великобритания" се бореше и помогна за извоюването на съдържателно парламентарно гласуване, което включва възможността въобще да не се напуска. Това би било добре за Великобритания, но също така би направило голяма услуга на Европа, като отмени Brexit и не създаде трудна за запълване дупка в европейския бюджет", сподели милиардерът.