София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Спас от Кочериново остава в ареста

Няма нови доказателства по делото

6 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Спас Василев, заподозрян и обвинен в измама на десетки хора с продажба на невалидни самолетни билети чрез фалшиф профил във Фейсбук, остава в арест. Това реши днес Софийски градски съд. Нито прокорорът, нито адвокатът на Василев предоставиха нови доказателства пред съда.

До момента към Спас Василев е повдигнато само едно обвинение за измама за 490 лева, извършена през 2012 г. Срещу сумата основният свидетел Иван Ралчев е трябвало да получи пакет от десет самолетни билета, които според разследващите в София, обвиненият не е предоставил. Следват серия от измами, срещу които няма повдигнати обвинения и съдът няма как да ги вземе под внимание.

На въпроса дали Василев признава, че се е представял за Александър Николов, адвокатът му Георги Ценев отговори, че подзъдимия е направил пълни самопризнания, а относно дали го е направил с умисъл, Ценев каза, че е възможно, но все още е рано да се каже и са необходими доказателства.

По време на заседанието в Софийския районен съд в понеделник, който определи като първа инстанция мярката за неотклонение на задържания - постоянен арест, адвокатът му Георги Ценев заяви, че Василев не се е укривал и не е знаел, че е бил обявен за общодържавно издирване и името му е присъствало в Шенгенската информационна система.