София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Спасиха живота на ранените от Микре

Най-тежко пострадалата вече е в Клииниката по травматология

6 годиниЗдраве 1 Боряна Райчева

Всички пациенти, настанени за лечение във Военномедицинска академия след тежката катастрофа край ловешкото село Микре, вече са без опасност за живота. На 17 ноември край село Микре, след челен сблъсък между автобус и камион, загинаха девет човека, а 19 бяха ранени. Жертвите и ранените бяха незрящи, връщащи се от екскурзия.
Трима от тях, както и една жена - пострадала в катастрофа на следващия ден в близост до село Сопот, бяха транспортирани във ВМА от болницата в Ловеч.
От вчера най-тежко пострадалата жена (66 г.) вече диша самостоятелно и на практика вече няма опасност за живота й. Тя постъпва в болницата с много тежки травми - на лицевия череп и на таза, претърпява няколко операции, като в момента състоянието й е стабилно. Предстои следващата седмица да бъде изведена от реанимация и преместена в Клиниката по травматология, където да продължи рехабилитацията й.
В Клиниката по травматология е и друга от пострадалите - 56-годишна жена, за която също се грижат рехабилитаторите. 74-годишният мъж, който бе приет с фрактура на таза, вече е изписан.
40-годишната жена, пострадала в катастрофа на 18 ноември 2017 г. край Сопот, също вече е без опасност за живота. Тя беше транспортирана във ВМА с много тежка съчетана травма - черепно-мозъчна травма, травма на таза, фрактура на черепа, фрактура на мандибулата, много тежка гръдна травма. Преминава през редица операции, състоянието й е стабилно и в момента е настанена в Клиниката по травматология.