Гледай
на живо

Специалният прокурор Мълър започва разпити на хора от екипа на Тръмп

Разследването набира скорост

Специалният прокурор Мълър започва разпити на хора от екипа на Тръмп Започват разпитите на хора от екипа на Тръмп. Специалният прокурор Робърт Мълър, който разследва рус... thumbnail text

Започват разпитите на хора от екипа на Тръмп. Специалният прокурор Робърт Мълър, който разследва руската намеса в американските избори, ще разпита високопоставени служители на администрацията на президента - настоящи и бивши.
Според информация на в. "The New York Times", Мълър все още не е определил датите на разпитите, но е очевидно ,че през последните седмици разследването набира скорост.

Припомняме ви, че през юни стана известно, че спецпрокурорът проучва деловите контакти на Тръмп, зетя му Джаред Къшнър, бившия му съветник по националната сигурност Майкъл Флин, бившия шеф на предизборния му щаб Пол Манафорт, както и на външнополитическия му съветник по време на изборната кампания през 2016 г. - Картър Пейдж.
Руската намеса в изборите и връзките между екипа на Тръмп и представители на Кремъл се разследват от специална комисия на американския конгрес, от ФБР и от специалния прокурор Мълър.

Американските спецслужби заявиха, че със сигурност руските власти стоят зад хакерските атаки срещу сайтовете на Демократическата партия и Хилъри Клинтън - кандидатката на демократите за президентския пост.

След разкритията по руската афера Тръмп многократно отричаше, че хора от екипа му са се договаряли с представители на Кремъл.