София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Спецпрокуратурата влезе в офиси на "Полимери"

Семейство Баневи са арестувани в Париж

5 годиниПравосъдие 5 Боряна Райчева

Специализираната прокуратура извършва следствени действия в София и страната във връзка с дейността на приватизирания завод "Полимери" АД. От спецпрокуратурата съобщават, че следователи от Отдел "Следствен" на Специализирана прокуратура извършват претърсвания и изземвания, обиски на лица и разпити на свидетели по делото за данъчни и финансови престъпления, длъжностно присвояване в особено големи размери. Разследването е свързано с дейността на приватизирания завод "Полимери" АД. Разследването е свързано с дейността на приватизирания завод "Полимери" АД.

Припомняме ви, че три години по-късно беше обявен в несъстоятелност.  Припомняме ви, че бизнесменът обвиняваше управляващите за краха на завода.

След години на безстопанственост, белязани от аварии с опасни субстанции, изоставени на площадката на предприятието, активите му бяха купени от фирма за метали, която обяви, че ще прави нов химически завод.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов коментира, че в момента тече операция, ръководена от специализирана прокуратура и не може да даде коментар по темата.

Междувременно бизнесменът Николай Банев и съпругата му Евгения са били арестувани във Франция днес, съобщава БНР, като се позовава на два независими източника в службите. 

Арестът е осъществен на територията на Париж и е извършен въз основа на европейска заповед за арест на двамата, издирвани от българските власти. Акцията е на парижката полиция.