София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Спират движението на тежкотоварни автомобили по магистралите до края на лятото

АМ „Хемус“ ще бъде завършена до 7 години

7 годиниОбщество 3 Боряна Райчева

Министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Ненков съобщи, че се огpаничава движението на тиpовете пpез вcички меcеци до кpая на лятото. Пpез юли и авгycт движението за камиони ще е забpанено за всички магистрали в страната.

Ненков заяви, че другата седмица ще бъде подписан договорът с избрания изпълнител за изграждане на първите 9,3 км от новия участък на автомагистрала „Хемус“ от Ябланица до пътен възел Боаза. Предстоят процедури по оценка на въздействие на околната среда. за да бъдат избрани отделните варианти за трасе. Този участък е разделен на два големи етапа, всеки от тях с по три подетапа. „В зависимост от проектната готовност ще можем в рамките на настоящия мандат да възлагаме поетапно и на части тези 175 километра. Очакванията са за не повече от 7 години да имаме приключена и завършена в цялост автомагистрала „Хемус“, допълни министър Нанков.