София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Спират нощния влак от и за Видин

От 11 декември влаковете ще се движат по ново разписание

7 годиниОбщество 6 Боряна Райчева

От 11 декември нощният влак от Видин за София няма да пътува, съобщиха от „БДЖ – Пътнически превози“ за телевизия „Евроком“. Към момента композицията заминава в 00:05 часа от видинската жп гара и пристига на Централна гара – София в 05:43 часа. От движение се спира и нощната композиция от столицата към крайдунавския град, която отпътуваше в 23:00 часа и пристигаше в 04:20 часа.

Промените влизат в сила от 11 декември тази година, когато от БДЖ ще пуснат и новото разписание на влаковете в страната. От железопътния превозвач заявиха, че няма да се спират нощните влакове по други направления в страната. Промени ще има в началните часове на отпътуване.

„Относно разписанията на композициите за предстоящите коледни и новогодишни празници е рано да се коментира. Очаква се да има яснота, след 11 декември, когато ще влезе в сила новото разписание“, добавиха от БДЖ.