София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Спират сериала "Къща от карти" заради скандала с Кевин Спейси

Актьорът остава и без "Еми" заради обвинения в сексуален тормоз

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Продукцията на шестия сезон на сериала "Къща от карти" беше спряна ден след обвиненията в сексуално посегателство срещу актьора Кевин Спейси, който играе главна роля в политическата драма.

Решението за прекратяване на "Къща от карти" бе обявено в съвместно изявление на Netflix и Media Rights Capital, продуцентската компания, която прави сериала, които са силно обезпокоени от разкритията около Кевин Спейси, обвинен в непристойно поведение от актьора Антъни Рап. След като излезе наяве случката, датираща от 1986 година, когато Рап е бил едва 14-годишен, 58-годининият Спейси поднесе най-искрени извинения на Рап, който сега е на 46.

Спейси, който също е изпълнителен директор на "Къща от карти", обяснявап случката като "крайно неподходящо пиянско поведение".

Междувременно Международната академия за телевизионни изкуства и науки, която присъжда международните награди "Еми", е взела решение да не връчва едно от почетните си отличия на Кевин Спейси, който беше обявен за носител на приза на учредителите през юни. В тогавашното изявление на организацията актьорът беше описан като "един от най-великите многоизмерни таланти в развлекателната индустрия".

В изявление, направено от Международната академия за телевизионни изкуства и науки по повод решението да не връчва отличието на актьора, се посочва: "На фона на скорошните събития организацията няма да почете Кевин Спейси с приза на учредителите на тазгодишните международни награди "Еми".