София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Според Бъчварова ген. Атанасов лъже, че тя, премиерът и Валентин Златев са били в Бургас на 7 юни

Министърката заплаши депутата със съд

8 годиниПолитика 33 Боряна Райчева

Министърката на вътрешните работи Румяна Бъчварова каза, че ще реши дали да съди за клевета депутата от Реформаторския блок и бивш председател на комисията по вътрешна сигурност в парламента Атанас Атанасов.

"Г-н Атанасов твърди, че ние заедно с премиера сме били в Бургас заедно с Валентин Златев. От А до Я абсолютни лъжи", коментира Бъчварова пред журналисти в парламента. Тя добави, че на 7 юни е била в Министерството на вътрешните работи, а всички видяли къде бил министър-председателят.

Според Бъчварова Атанасов е използвал лъжлива теза, която целяла да оклевети нея и премиера, за което вероятно ще има съответни мерки. Неморално е хора, които коментират теми, свързани със сигурността, да използват лъжи, каза Бъчварова.

По повод твърденията на депутата от вътрешната комисия, че ѝ е дал компрометираща информация срещу директора на СДВР, министърката посочи, че, ако Атанасов е имал такава информация, е трябвало да подаде сигнал до нея в писмен вид.

В отговор Атанас Атанасов коментира, че стои зад всяка дума, което е казал. Нямам никакви притеснения за нищо и за мен би било чест да се явя в съда по дело, заведено от вътрешен министър, премиер, който и да било, каза Атанасов.

Той добави, че системата на МВР е в окаяно състояние и вместо да вземат мерки да стабилизират държавата срещу престъпността, властимащите се занимават с такъв тип неща.