София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Според ГЕРБ Нинова отдавна трябва да е на „място хладно, място тъмно“

Парламентарната група на БСП напусна пленарната зала

7 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Председателката на БСП Корнелия Нинова поиска от името на партията оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

Зам.-министър в правителството с хитлеристки поздрав и вицепремиер с майтапчийски снимки от "Бухенвалд", докъде докарахте европейска България? Заради властта и парите ли сте готови да пренебрегнете изконни европейски и български ценности? Искаме оставката на Валери Симеонов, заяви Нинова.

От името на Обединените патриоти лидерът на „Атака“ Волен Сидеров защити Симеонов и каза, че БСП атакува правителството, понеже вижда, че започва да работи. Според Сидеров думите на Симеонов са предадени некоректно и той няма нацистки наклонности.

От името на парламентарната група на ГЕРБ Антон Тодоров направи в декларация, с която обвини Корнелия Нинова, че е приватизирала на безценица „Техноимпекс“ и каза, че ако в България имаше съд и прокуратура, тя отдавна трябва да е на „място хладно, място тъмно“.

След декларацията на ГЕРБ парламентарната група на БСП напусна пленарната зала.