София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Според РБ неграмотните не бива да гласуват

Блокът предлага Българска национална доктрина

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Въвеждаме образователен ценз. Нашето искане е да отпадне хартиеното гласуване и да остане само машинното, ако човек иска да се справи и да гласува, то той ще трябва да може да чете, съобщават от Реформаторския блок.

Това отново е свързано с конституционните задължения на всички хора. Тези, които не са го направили, няма да имат равни права с останалите.

Никой не може да има само привилегии. Недопустимо е групи от хора да си стоят у дома, без да са направили и минимално усилие да се образоват и да получат квалификация и да чакат на помощи. Трябва да спрем явлението професия "на помощи".

Реформаторският блок предвижда в програмата си въвеждане на ограничения на социални плащания за безработица за хората, които не са изпълнили конституционното си задължение да се образоват. Всеки българин има равни права и задължения към държавата, предлагат още от ДБГ.

Дефицитът при изплащането на пари за безработица е над 120 млн. лв, а близо 50% от хората с начално или по-ниско образование са безработни, други 20% с основно образование също, цитира публични данни представител на Реформаторите.

В следващия парламент РБ ще предложи Българска национална доктрина и ще настоява тя да бъде приоритет на мнозинството.

Според реформаторите напълно популистко наддаване са предложенията на БСП за 1 200 лв. заплати, от ГЕРБ до 1 500 лв., а бивши партньори от десницата дори обещават пенсии от 700 лв.