София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Според Румен Гечев Нинова вреди на БСП

Депутатът атакува лидерката за „Техноимпекс“

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Бившият министър на икономиката в правителството на Жан Виденов (1994-96) Румен Гечев заяви в телевизионно интервю, че участието на лидерката на БСП Корнелия Нинова в приватизацията на „Техноимпекс“ вреди на имиджа на партията.

Гечев смята, че няма как да се приватизира такова предприятие по онова време без политическа подкрепа. Това не е баничарница, коментира депутатът.

Той отговори и на заместник-председателя на БСП Кирил Добрев, който в събота коментира, че Нинова е приватизирала „Техноимпекс“ по правилата, писани от Жан Виденов и Румен Гечев, като каза, че впоследствие тези правила са променени от Иван Костов.

Соцлидерката е атакувана и от среди в партията за участието в приватизацията на „Техноимпекс“, която става по времето, когато министър-председател е тогавашният лидер на СДС Иван Костов, а Нинова е назначена от неговото правителство за изпълнителен директор на дружеството.