София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Според Румен Петков Цветанов иска да направи Борисов президент и да яхне ГЕРБ

Според него управляващите имат само един сериозен кандидат и това е премиерът

8 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Заместник-председателят на АБВ Румен Петков каза в телевизионно интервю, че Цветан Цветанов се опитва да направи Бойко Борисов президент, за да яхне ГЕРБ. Преди дни, след като АБВ обяви, че напуска управлението, Цветанов каза, че навремето Петков е направил Борисов премиер като го е уволнил от МВР, а сега ще го предизвика да стане президент.

В отговор на напускането на АБВ и в коментар на изказването на Цветанов премиерът каза, че нервите му може да не издържат и да се кандидатира за президент. По-късно Борисов се отметна от думите си и каза, че единствеността му цел е правителството да продължи да работи и да си изпълнява задачите.

Румен Петков коментира още, че ГЕРБ разполага само с един сериозен кандидат за държавен глава и той е Бойко Борисов.

Самият Цветан Цветанов заяви, че ГЕРБ ще обяви своя кандидат за президент в края на юни и че партията има изключително богати възможности за избор.

В петък ДСБ призова проевропейските партии да подкрепят президента Росен Плевнелиев за втори мандат, а в отговор държавният глава обяви, че не е искано съгласието му и че ще обяви в края на юни дали ще се кандидатира за втори мандат.