София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Според Валери Симеонов санирането е на цени, два пъти по-високи от пазарните

Лидерът на патриотите отново нападна Бойко Борисов

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов заяви, че вместо за саниране на жилищни блокове парите от бюджетния излишък е трябвало да бъдат насочени към пенсионерите.

„Бюджетните излишъци не трябваше ли да се насочат към пенсионерите. Това ли е популизмът? Хора, които са дали своя живот, за да имаме тази България, която всички в момента употребяваме“, попита риторично Симеонов и посочи, че санирането в момента става по цени, които са двапъти по-високи от пазарните.

Лидерът на патриотите коментира и възможността за съставяне на правителство в това Народно събрание. Според него вероятността това да стане намалява, но ако патриотите получат мандат от президента, ще направят опит.

Симеонов отново обвини Бойко Борисов, че с оставката си е хвърлил страната в безвремие и изрази недоумение кому е нужно това.