София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

СПОРТЕН КОМЕНТАТОР ИЗДАДЕ СТИХОСБИРКА

ДЕНИС ОЛЕГОВ Е САМО НА 17 ГОДИНИ, А ПИШЕ СТИХОВЕ

8 годиниКултура 2 Боряна Райчева

Денис Олегов – момчето познато на зрителите на телевизия Евроком от спортния отдел, издаде стихосбирка. В ефира на телевизията Денис участваше в коментарното студио  „Бразилейро“.

Стихосбирката на 17-годишното, все още момче се нарича „Ледена жар“ и излезе на 13-и януари тази година. Стихотворенията в нея са събирани през последната година и половина, като по-голямата част от тях първоначално са били записвани в ученическите тетрадки на Денис.
Денис споделя, че няма основна тема, на която да се подчинени стихотворенията му. Някои от тях са посветени на любовта, други на социални проблеми или чувства и лични драми, през които преминава всеки тийнейджър. За хората, които познават талантливото момче не е изненада, че той вече има своя стихосбирка*. Денис се занимава с писане от доста време.
Освен коментатор в студио „Бразилейро“ Денис е публикувал свои материали и в популярното предаване „Ултраспорт“. Може би на пръв поглед е нетипично или дори несъвместимо да обичаш спорта, а в същото време да притежаваш поетична душа, но примерът на Денис показва, че това е напълно възможно. Специално за зрителите на Евроком Денис избра да прочете едно от стихотворенията си.
Човек трябва винаги да се занимава с това, което обича и да се старае да го прави по най-добрия начин.

 

______ 

 

 

 

 

 

 

*Автор на корицата на стихосбирката е Вяра Стефчева