София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Спортно съзвездие подкрепи тазгодишното „Живей активно“

Изданието стартира в 10 часа пред НДК

7 годиниРазвлечение 1 Боряна Райчева

Днес в 10 ч. в столицата стартира 12-ото издание на "Живей активно!" под наслов "Зареди се с енергия".
Сборен пункт на ентусиастите беше НДК, откъдето с музика и настроение започна спортният ден за присъстващите.
Колоездачите ще преминат по бул. "Евлоги Георгиев" до НДК.
Феновете на движението отново в 10 ч. в неделя на ъгъла на бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Витоша" ще участват в надбягване с препятствия по алеите на НДК с олимпийската шампионка Тереза Маринова и бившия капитан на националния отбор по волейбол Владо Николов.
"Живей активно!" ще обърне внимание и на домашните любимци, защото няма нищо по-приятно от това да споделяш положителната енергия от контакта с животните. За първи път в България ще се проведе маратон с кучета - от 9,30 ч. на входа на Южния парк от бул. "Витоша".
Трасето е с дължина 1,5 км, а до момента над 300 собственици са заявили участие в надпреварата.
Южният парк в столицата в 11 ч. ще кипи от енергия. На английската поляна Владо Николов и Евгени Иванов-Пушката ще организират волейболен турнир. На мястото "Здрави деца" ще се проведе баскетболен турнир за бащи и синове с Тити Папазов, художествена гимнастика с Любомира Казанова и лекоатлетически състезания с Тереза Маринова.