София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Спряха един от най-големите рок фестивали в света заради терористична заплаха

Заловени са двама души

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Полицията спря популярния рокфестивал Rock am Ring в западния германски град Кобленц заради терористична заплаха и поиска от присъстващите да напуснат мястото, за да може да се проведе разследване, съобщиха организаторите на събитието. Правителството на провинция Райнланд-Пфалц потвърди наличието на терористична заплаха и заяви, че фестивалът е спрян от съображения за сигурност. Полицията съобщи, че разполагат с конкретни доказателства, според които не може да се изключи възможна терористична заплаха. Води се интензивно разследване. Свидетели съобщиха, че посетителите са напуснали спокойно и организирано.
 Най-известният рокфестивал в Германия обикновено е посещаван от десетки хиляди фенове на рока. На тазгодишното издание се очакват около 90 000 души. Връх трябваше да е участието на групата "Рамщайн". По-рано днес германската полиция съобщи, че е арестува двама служители на фирма, обслужваща известния рокфестивала.  Единият от задържаните е заподозрян във връзки с ислямисти.