София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Блокирани летища във Великобритания заради снега

Полети бяха отменени и на летището в БирмингамМного сняг падна в по-голямата част на Обединеното кралство

6 годиниИнциденти 21 Боряна Райчева

Всички полети от и до лондонското летище „Лутън“ бяха отложени заради силния снеговалеж над британската столица, съобщават от управата на летището, цитирани от РИА Новости. Всички полети временно са прекратени. Очаква се подонвяването им не по-рано от около 13:30 часа. За справка се свържете с авиокомпанията си“, се посочва в изявлението.

По-рано за отмяна на полети заради лошите метеорологични условия съобщиха и от управата на летището в Бирмингам. Проблеми с полетите изпитват и на летището в Манчестър и в Белфаст в Северна Ирландия. Много сняг падна в по-голямата част от Обединеното кралство.

Най-тежко са засегнати централна Англия, Уелс и части на Шотландия. Южните части на Англия, включително Лондон, се очаква да бъдат брулени по-късно днес от силни ветрове със скорост от около 120 километра в час, дъжд и сняг. В югозападна Англия и Уелс 2500 домакинства останаха без ток. На места в Шотландия и Уелс температурите могат да паднат до минус 14 градуса.