София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Срив на Уолстрийт

След изказване на министъра на финансите Стивън Мнучин

5 годиниИкономика 10 Боряна Райчева

Срив на Уолстрийт след изказване на министъра на финансите Стивън Мнучин, съобщава американското издание The Hill. Индексът „Дау Джоунс“ се срина с повече от 400 пункта. Министърът на финансите Стивън Мнучин се опита да успокои пазарите, като заяви в неделя, че е говорил с ръководителите на шест големи банки - и съобщи, че те имат "голяма ликвидност". Той обяви също, че ще свика разговор с работната група на президента по финансовите пазари и група от ключови регулатори.

Пазарите също така са се изплашили от докладите, че президентът Тръмп иска да уволни директора на Федералния резерв Джеръм Пауъл.

Американските фондови пазари в понеделник продължиха спада, който миналата седмица отбеляза най-лошата търговска седмица на борсите за десетилетие. Пазарите ще бъдат затворени във вторник за коледните празници.