София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Сталоун отказа предложение на Тръмп да оглави Фонда за изкуства

По думите на актьора, той би бил по-полезен в работата си с ветераните

7 годиниЛюбопитно 3 Боряна Райчева

Американският актьор Силвестър Сталоун коментира, че не би оглавил Националната фондация за изкуства и хуманитарни науки на САЩ. Вместо това, той предпочита да работи с ветерани, съобщава Variety.
Сталоун заяви, че е изключително поласкан от предложението на избрания за президент на Щатите Тръмп да стане ръководител на фонда. Но по мнението на актьора до много повече ползи би довело, ако привлече вниманието на гражданите към нуждите на ветераните, които заслужават по-добре платена работа, комфортни жилища и финансова подкрепа.
На 16 декември The Daily Mail съобщи, че избрания за президент ена САЩ Доналд Тръмп е предложил на Сталоун да го назначи за председател на Националната фондация за изкуства и хуманитарни науки. Според публикацията номинираният актьор е бил смятан за най-подходящ за това, „да направи изкуството отново велико“ .
70 годишният Силвестър Сталоун е актьор, режисьор, сценарист и продуцент. Той е известен с поредиците "Роки", "Рамбо" и "Неудържимите", както и с филма "Съдия Дред" и много други.