София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Станишев: България в ядрото, а не в периферията на ЕС

Президентът на ПЕС иска ляво управление на страната

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

„Всеки нов ден на управление на това правителство е погубен за България. ГЕРБ се провалиха по две основни европейски политики – създаването на равни условия за икономическата активност на хората и в социалната защита – за децата, за групите в неравностойно положение, за младите, за възрастните“, заяви Сергей Станишев на традиционния събор на БСП. Той добави, че предсрочните избори са спасителни за България, а БСП ще работи, за да предизвика и спечели предсрочните парламентарни избори.

„БСП даде силна заявка с „Визия за България“, защото страната има нужда от сериозен разговор за политика, бъдеще, а не да затъва от една кръчмарска свада в друга“, заяви Станишев и добави, че БСП се нуждае от партньори и съюзници.

Президентът на ПЕС добави, че Европа се променя, но духат различни ветрове.

„Ние не искаме да ни сполети съдбата на държавите от Вишеградската четворка, на които ЕС оряза фондовете с една четвърт за следващия програмен период. Нека кажем ясно – България – в ядрото, а не в периферията на ЕС“, категорично заяви Станишев.

Той сподели, че голям тест за всяка политическа сила ще бъдат предсрочните евроизбори, а победата на БСП би довела до промяна, от която България има нужда.