София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Станислав Станилов: Антон Тодоров е грешка на Бойко Борисов

Според депутата с оставката му парламентът ще обеднее откъм екзотика

7 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

С оставката на Антон Тодоров парламентът ще осиротее откъм екзотика. Той и Спас Гърневски осигуряват екзотиката в Народното събрание. Това каза в предаването „Делници“ на телевизия „Евроком“ депутатът от „Атака“ Станислав Станилов.

Според него включването на двамата в листата на ГЕРБ е грешка на Бойко Борисов.

Станилов каза, че гласува за оставката на Антон Тодоров, но в крайна сметка решението си е на ГЕРБ.

Депутатът коментира, че случаят с Тодоров е различен от този на Делян Добрев.

Според него шуробаджанащината е характерна за българския политически живот от Освобождението насам и такива случаи има във всички партии. Той припомни думите на Иван Костов, който каза по време на своето правителство, че в България всички са братовчеди.

Корупцията е прояла цялото общество и не е въпросът да се правят нови закони и структури, а съществуващите да се прилагат и да вършат това, за което са създадени, коментира Станислав Станилов.

В България правосъдие по малките дела може да бъде получено, но когато стане дума за много пари, правосъдие няма, обобщи депутатът.