София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

СТАРА НОВИНА – ОТ УСТАТА НА ЛЮБА КУЛЕЗИЧ

РЕЦЕПТАТА „ПАНОВ“ – УСПЕШНА ЗА РАБОТЕЩА СЪДЕБНА СИСТЕМА

8 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

„Сигурно отново днес ще бъда обявен за атентатор, който ще извършва преврат. Ако българската олигархия си има държава, то тогава всеки опит властта да бъде върната в ръцете на гражданите, наистина може да бъде наречена преврат. Това е система, която забулва големите човешки ресурси в изграждането на добре действаща машина, която умело си служи със службите, медиите, икономиките и съдебната система. Действията им не се оповестяват, а се държат в тайна. А тайните са много грижливо пазени и не могат да бъдат разкривани. Именно съдебната власт е тази, която може да изчисти всичко това и да върне върховенството на правото.“ Думи на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов.
Това думи на страхлив и пречупен човек ли са? Въпрос, на който отговори Люба Кулезич в предаването си „Неам нерви“. „Не, това са думи на храброст“, заяви водещата по телевизия Евроком. „Много здраве на професор Близнашки“ прати Кулезич по повод определението на юриста към своя колега – Лозан Панов, че е страхливец. По думи на водещата думите на върховния съдия са смели, а какво го пази? Най-малкото 7-годишния му мандат.
По думи на Люба Кулезич разковничето за успешна съдебна система е в диалог и сътрудничество между граждани и „слугите“ на Темида – необикновен съюз.
Важното според нея е, че вече имаме готова рецепта... рецептата „Панов“, която всички трябва да подкрепим.

Вижте още ВИДЕОЗАПИС на цялото предаване на Люба Кулезич "Неам Нерви", еп. 12