София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Стартира новата данъчна кампания

Декларации за доходите ще се подават до 1-ви април

пропускане
5 годиниОбщество 6 Боряна Райчева

От 10 януари стартира новата данъчна кампания. От днес до 1-ви април 2019-та година физическите лица и фирмите могат да подават декларации за доходите си  за изминалите 365 дни и по електронен път, и на място в съответните териториални дирекции на Националната агенция  за приходите.
 
От приходното ведомство напомнят на гражданите, че за да получат 5% отстъпка от данъка за довнасяне, трябва да подадат декларациите си до 31 януари.
 
Данъчните допълват, че по електронен път няма да може да се подава заявление за регистрация и дерегистрация по Закона за ДДС. Тези документи ще бъдат приемани само на хартиен носител в офиса на НАП по регистрация.
 
Данъчни облекчения за деца, дарения или ипотечни кредити на млади семейства  пък ще могат да ползват само тези, които нямат неплатени задължения към фиска или глоби към КАТ, допълват от агенцията.