Гледай
на живо

Стефан Данаилов на 75

Какво по-хубаво от това да те обичат, каза актьорът

Стефан Данаилов на 75 Един от най-обичаните и емблематични актьори в България - Стефан Данаилов, днес навършва 75 години. ... thumbnail text

Един от най-обичаните и емблематични актьори в България - Стефан Данаилов, днес навършва 75 години. Легендата на българското кино има над  150 роли в киното, театъра и телевизията. Рожденият му ден ще бъде отпразнуван тази вечер в Народния театър "Иван Вазов". Празничната програма е изненада и за самия  юбиляр, съобщават организаторите. На събитието ще присъстват много от екранните и сценични партньори на актьора, както и студенти от всички випуски на проф. Данаилов в НАТФИЗ. Режисьор е племенницата му Росица Обрешкова, а сценограф - Елена Иванова.

Какво по-хубаво има от това да те обичат. Важното е да си откровен в любовта си, това да не бъде тип лицемерие. Много съм мразел фразата „Обичам те” да става формална. По-добре да я кажеш рядко, когато усещаш това чувство, отколкото за да демонстрираш някакво чувство”, каза пред бТВ на връх рождения си ден актьорът Стефан Данаилов.

Той разказа и за най-трудния си момент в живота и не скри болката си от липсата на покойната му съпруга. „Аз имам всичко, но така и не можах да реализирам мечтата си – да обикалям света с жена ми”, каза пред Нова телевизия актьорът. Данаилов сподели, че в момента го вълнува най-вече животът и развитието на внуците и племенниците му.

От 19.30 ч. официално ще бъде представена автобиографичната книга на Стефан Данаилов, написана в съавторство с журналиста и продуцента Георги Тошев, на базата на много интервюта, спомени и снимки - от детството до днешни дни. В "Романът на моя живот" има всичко - и смешни случки от детски пакости, и любовни истории, и разкази от снимачните площадки, и неизвестни досега подробности за политическите битки на Стефан Данаилов, отбелязват издателите от "Книгомания".