София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Стефан Данаилов: Нека ви плюят в гърба, но вие вървите пред тях

БСП пенсионира свои депутати

7 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Под звуците на „Тих бял Дунав“ и вълна от аплодисменти приключи двудневният конгрес на БСП. Заседанието беше закрито от проф. Стефан Данаилов, който се обърна към своите съпартийци, цитирайки философска мисъл на Конфуций.
Заместникът на Корнелия Нинова призова поддръжниците на социалистическата партия да научат добре предизборната си платформа и да я разпространяват сред народа.
Присъствал съм на много исторически заседания - и при Живков, и при Първанов, но днешното е историческо, защото нашата партия обори усещането, че все още не е узряла за промени. Напротив, даже сме презрели, коментира той.
И през 2005 г. пишехме платформа с хубави обещания, разказа Стефан Данаилов.
Едно от решенията, които Конгресът на БСП прие е, че кандидати за народни представители не могат да бъдат социалисти, които са били 12 години /три пълни мандата/ депутати, съобщиха участници в заседанието. Това ограничение няма да се отнася за председателя на БСП. Сред депутатите от левицата с повече от три пълни мандата в парламента са Георги Божинов, Михаил Миков, Янаки Стоилов. Според новите правила в устава те няма да могат да се кандидатират за народни представители.
В последните минути от Конгреса Стефан Данаилов се обърна със съвет към председателя на БСП Корнелия Нинова.
С екзалтирани възгласи „Победа“ и „БСП“ приключи конгресът на партията.
04:27 – 04: 31 ( нека продължи звукът, но без картина)