София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Столичани празнуват лятото с планински усмивки

За четвърта поредна година се проведе Витоша летен фест

6 годиниОбщество 7 Боряна Райчева

С много слънце и усмивки стотици софиянци се изкачиха до хижа „Момина скала“ във Витоша, за да отпразнуват лятото. Някой се състезаваха, а други просто се забавляваха.
 
Какво всъщност е лятото ако не вино от глухарчета? Такова, което в най-студения зимен ден можеш да отвориш отлежало и от бутилката да се разнесе ароматът на окосена трева и цветя, а отпивайки да усетиш вкуса на свежи плодове и щастие? 
 
Водени от идеята, че планината изначално носи тази радост в себе си и е готова да я подари на всеки, положим малко усилия да я достигне, за четвърта поредна година Столична община и Фондация „София-Евроейска столица на спорта“ организира Витоша летен фест.
 
Решилите да покажат спортни умения, имаха шанса да го сторят като пробягат 12 километра или изминат 20 с колелата си. Сред първенците в бягането се наредиха Димчо Мицов, Георги Гергов и Александър Спасов.
 
Най-бързата жена на летния Фест на Витоша тази година също не скри вълнението си от успеха, успявайки да измине 12 километра за точно 58.49 минути. За да се случват  обаче победи като тази, са нужни непрестанни усили, убедена е Мирела, а в нейния случай те продължават вече 10 години.
 
 
Най-добрите колоездачи пък се оказаха Александър Минчев, Станислав Грабчев и Александър Кръстев
 
Освен, успелите да грабнат медалите и дошлите да пийнат бира, да полежат на полянките и да се полюбуват на хубавото време, имаше и такива като Стефан и Борислава- състезатели по планинско ориентиране, решили да премерят сили и днес. Макар и да не успяха да се наредят в първата тройка, оставайки съответно 5-то и шесто място в категориите си, очите им не изгубиха блясъка си. Защо ли? Защото знаят, че най-доброто предстои, а  може би и защото вече са извоювали най-важната победа-тази да бъдат един до друг и когато печелят, и когато губят.