София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Простреляният полицай е близък с арестуваните за дрога ченгета

Снощи той опита да се самоубие

6 годиниКрими 10 Боряна Райчева

47-годишен полицай се простреля снощи в главата, в блок 30 на столичния квартал „Младост“, съобщиха от МВР. Според органите на реда, мъжът се е опитал да се самоубие. Сигналът е подаден от съпругата му. Служителят на реда е работил в 7-мо РПУ. Простреляният е откаран в Окръжна болница, съобщи директорът на СДВР ст.комисар Ивайло Иванов. От болницата казаха, че полицаят диша самостоятелно, но е в мното тежко състояние. Той е бил контактен на влизане в болница и е казал, че се е прострелял сам.

Полицаят се казва Валери Трифонов и е близък колега на двете ченгета, задържани миналата седмица по обвинения за рекет и наркоразпространение. Александър Цонев и Евджевит Осман бяха задържани за рекет и разпространение на наркотици миналата седмица при специализирана операция на Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР и Специализираната прокуратура. Според прокуратурата двамата ръководели наркодилъри в Студентски град, прибирали по 2000 лв подкупи от тях и си позволявали да пласират наркотици. В дома на единия от арестуваните бяха намерени амфетамини.