Гледай
на живо

Стотици българи си правят селфи с Владимир Путин и Доналд Тръмп

Музей на восъчните фигури отвежда своите посетители на своеобразно пътуване във времето

Стотици българи си правят селфи с Владимир Путин и Доналд Тръмп Восъчните фигури на американския и руски президент предизвикаха фурор сред посетителите на ретро муз... thumbnail text

Восъчните фигури на американския и руски президент предизвикаха фурор сред посетителите на ретро музея в един от столичните молове. Към колекцията от фигури се включват тези на известни исторически личности, певци, актьори и политици. До края на месец май софиянци ще имат възможност да се наслаждават отблизо на най-големият не само в България, но и в Европа ретро музей. Цветан Атанасов е създател на експозицията, която за първи път беше открита преди 2 години във Варна. Ретро музея в София се радва на десетки посетители ежедневно.

Всеки детайл от изработката изиска поне 6 месеца усилена работа. Сред любимите восъчни фигури на посетителите са двамата президенти Доналд Тръмп и Владимир Путин, които застанаха един до друг, още преди да са се видели.

Други безспорни фаворити на софиянци са восъчните фигури на Георги Парцалев, Невена Коканова,Робърт де Ниро, Че Гевара, Сталин, Ал Пачино, Бионсе, а футболните фенове могат да се любуват на фигурите на Кристияно Роналдо и Леонел Меси.Тодор Живков също се оказа сред любимците дори на младото поколение.

Восъчните фигури са толкова автентични и впечатляващи, че често посетителите на музея едва успяват да сдържат емоциите си.