Гледай
на живо

Над 100 ранени при влакова катастрофа в Ню Йорк

В композицията е имало около 700 пътници

Над сто души са получили леки наранявания при днешното произшествие с влакова композиция, движеща се по железопътната линия на Лонг айлънд, предаде АП, като се позова на властите в Ню Йорк. 11 от пострадалите са откарани в болница. По оценки на властите във влака е имало между 600 и 700 пътници. Много от тях са били прави в момента на произшествието, тъй като са се подготвяли да слязат на гара в Бруклин. Влакът се ударил в буфер на гарата. Композицията е била пробита отдолу от метални фрагменти, които са от релси, а колелата й са се повдигнали. Нанесени са щети и на участък в ремонт извън релсовия път.

Губернаторът на американския щат Ню Йорк Андрю Куомо заяви, че влакът е навлязъл в района на гарата с много бавна скорост. "Не е било дерайлиране", каза той. Причината за злополуката се установява.

Пътници заявиха пред изпратените на мястото телевизионни екипи, че се е чул силен удар, последван от раздрусване, след което хората започнали да напускат влака, бягайки. Според информацията от местопроизшествието някои от пасажерите са били с порезни рани.