София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Страшна катастрофа край дупнишко село

Намериха части от тялото на жергвата на шосето

6 годиниИнциденти 83 Боряна Райчева

При тежка катастрофа с мотор загина 25-годишният Иво Гюргин, който само преди 20 дни се е върнал от гурбет в Германия, за да се жени. Инцидентът е станал около 20.30 часа във вторник на пътя Дупница-Крайници, предадоха от МВР.

Фаталната случка е станала пред автокъщата на общинския съветник от “Народен съюз” Спас Андреев, където моторът се блъска в лек автомобил „Алфа Ромео“, управляван от 31г. Георги Бачев, съселянин на Гюргин. Ударът бил жесток, моторът буквално се е врязал в двигателя на автомобила, а алфата изхвърчала от пътя и се забила в нива с царевица. Предницата на лекия автомобил е смачкана като хармоника.

Гюргин е загинал на място, а части от тялото са били открити по шосето, на метри от катастрофата. Преминаващ шофьор се е обадил на тел. 112, на място веднага е пристигнала линейка на Спешен център – Сапарева баня, но дежурният лекар д-р Христов само констатирал смъртта на моториста. Другият участник в ПТП-то Георги Бачев сам е потърсил лекарска помощ в Спешен център – Дупница.

Вчера имаше някои неизяснени ситуации около инцидента, като например кой е докарал Бачев до Спешния център и защо от Пътна полиция – Дупница са открили Алфа Ромеото чак сутринта на следващия ден. Вчера сутринта на пътя, където стана зверската катастрофа, все още имаше разпилени остатъци от мотора, една маратонка и раница.