София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Студ и сняг в цяла Европа

В Полша 8 души починаха от измръзване

6 годиниИнциденти 2 Боряна Райчева

Студ обхвана и Западна и Централна Европа. В Полша температурите паднаха до минус 20 градуса, а местните власти съобщават, че 8 души са починали от измръзване.

В Италия в столицата Рим падна сняг и температурите също са под нулата, което доведе до затварянето на всички училища. Затворен беше и Колизеумът. Властите призоваха да не се излиза навън без нужда.

Италианската служба за гражданска защита реши да включи армията в разчистването на улиците. Има нарушения и закъснения в транспорта в Рим и Централна Италия.

В руската столица Москва температурите паднаха до минус 20 градуса, което е рекорд за тази година. Очаква се студът и лошото време да продължат и в началото на март.

В Германия неблагоприятните атмосферни условия предизвикаха катастрофи и затруднения в трафика.

Студ и сняг сковаха и Балканите. Властите в Букурещ решиха да затворят училищата в понеделник и вторник.

Очаква се температурите да бъдат около минус 10 градуса, но с ледения вятър те ще се чувстват като минус 20 градуса.

Властите предупреждават и за обилни снеговалежи. Очаква се лошото време да се задържи до края на седмицата.

В Северна Гърция също бяха затворени множество училища. Очакват се още  снеговалежи и хората са предупредени да не излизат навън без нужда.