София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Студът и снегът се завърнаха

Заради виелици са затворени части от „Тракия “ и „ Хемус “

7 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Затворена е магистрала „Тракия“ в района Зимница- Бургас. Час по- късно беше затворен и маршрутът през Средец. Пътищата са заснежени и блокирани. Пътят Царево - Резово също е затворен. Вятърът е силен и се образуват преспи, като движението почти навсякъде е преустановено. Валежите са силни, видимоста е ограничена, но засега пътят Бургас - Поморие е отворен. Областният управител на Бургас заяви, че може да се затворят и други пътища. Следобед поривите на вятъра в Бургас достигнаха до 20 м/сек. Вълнението на морето е 3-4 бала. Температурата е около минус 1, но поради студения вятър се усеща много по-ниска. Очакванията са да натрупа около 20 см сняг. На петолъчката движението е ограничено. Затворен е и пътят Провадия- Руен.
Кметът на Айтос Васил Едрев съобщи, че се допускат автомобили само в спешна нужда заедно със снегорини. Линейка в посока Айтос, която е пътувала, за да окаже помощ, е закъсала. За щастие е изпратен екип. Причината е влошената обстановка на пътя.
Движението по АМ „ Хемус “ в района София- Ябланица също е ограничено. Забранено е преминаването на тежкотоварни автомобили над 12 тона. Причината - аварирали тирове на Витиня.