София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Събарят незаконно бунгала на къмпинг „Каваци“

Нарушителят е самонастанилата се фирма „Делта гард”

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Представители на „Делта гард” , охранитената фирма, която незаконно окупира къмпинг „Каваци” в началото на лятото, са започнали да събарят бунгала. Това съобщиха разтревожени туристи в курорта.

Вече са съборени 6-7 постройки. Това става без разрешението и знанието на собствениците от „Русалка холидейз”.
„Искат да плащаме туристическите такси отсега за следващия сезон!” – оплакват се възмутени туристи.

Днес адвокатът на Евгения и Николай Баневи, Мирослав Стойков, подаде сигнал до районното полицейско управление в Созопол и две дежурни патрулки отидоха в „Каваци”, за да връчат предупредителен протокол на самоуправците от „Делта гард”. В понеделник адвокатът ще се обърне и към прокуратурата.

Разследванията и разпитите на всички участници в конфликта между „Делта гард” и „Русалка холидейз”, които бяха проведени от групата следователи и прокурори на Главна прокуратура от август насам, още нямат резултат. В тези условия „Делта гард” продължава необезпокоявано да владее къмпинга и да се разпорежда в него като събира целия приход от сезона.

Бунгалата се събарят без всякакво право, тъй като тази фирма няма нищо общо със собствеността на терена и на материалната база.

Бунгалата, както и всички постройки на „Каваци” са застраховани. Предстои намесата на застрахователите от „Армеец” срещу този вандалски акт на унищожаване на имущество.