София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Събират стари гуми в столичния квартал „Овча купел“

Акцията е с цел да се намали замърсяването на околната среда

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Столична община и районна администрация „Овча купел“ организират събиране на стари гуми от домакинствата тази събота и неделя 8 ч. до 16 ч.Целта на инициативата е да се намали възможността този вид отпадък да се изхвърля безразборно и да не се замърсява околната среда, информират от общината.

Пунктовете ще са на ъгъла на бул. "Президент Линкълн" и ул."Зеленика", на бул. "Президент Линкълн", срещу бл.431 и на кръстовището на бул. "Президент Линкълн" и ул. "Петър Димков". За кв."Суходол", кв."Горна баня", с. Мало Бучино и старата част на Овча купел има мобилен пункт.

Припомняме, че преди дни жители от „Красна поляна“ и „Овча купел“ разпространиха в социалните мрежи снимки, на които се въжда гъст смог в райна. Според тях той се дължи на масовото горене на гуми, пластмаса и други опасни отпадъци в бедните квартали.