София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

СЪБОРЪТ НА ОВЦЕВЪДИТЕ ЗАПОЧВА ПРЕЗ МАЙ

Форумът ще продължи два дни – от 8 до 10 май

9 годиниАгро 8 Боряна Райчева

Едно от най-дългоочакваните агро събития и тази година ще бъде съборът на овцевъдите. Той ще започне на 8 май и ще продължи два дни. Тазгодишната програма включва изложения на различни животни и млечни продукти, многобройни състезания, кулинарно шоу, аукциони, фолклорен конкурс и много други атракции .

Форумът ще се проведе в околностите на Петропавловския манастир, който се намира на 3 км от гр. Лясковец и на 10 км от гр. Велико Търново
На площ от около 120 дка ще бъдат разположени изложбените шатри. Фолклорни изпълнители и състави ще бъдат само част от атрактивната програма. Ще има и състезание по доене и стригане на овце.
Любителите на биохраните ще могат да опитат сирена и млечни продукти, предлагани лично от производителите. За най- силните изложители и посетители е предвидено и състезание по борба. Победителят ще си тръгне с живо агне.
Миналата година над 130 000 души посетиха събора. Очаква се тази година посетителите и гостите да бъдат двойно повече.