Гледай
на живо

Съдът не даде ход на делото КТБ

Цветан Василев бил нередовно призован

Съдът не даде ход на делото КТБ Спецсъдът не даде ход на делото КТБ на първото разпоредително заседание. Причината е, че Цветан Васи... thumbnail text

Спецсъдът не даде ход на делото КТБ на първото разпоредително заседание. Причината е, че Цветан Василев е нередовно призован. Домоуправител и портиер казали, че четири години не са виждали никого на адреса, където живее Василев. Обвинение за 76 деяния има Цветан Василев, като освен за организирана престъпна група, той отива на съд и за длъжностно присвояване в особено големи размери. От няколко години той се укрива в Сърбия. Василев бе обявен за издирване от Интерпол и тече процедура по екстрадицията му. На 20 ноември българското Министерство на правосъдието е изпратило съдебна поръчка до съседната страна, за да му бъде връчена призовка по делото. Няма отговор и от нея.

По делото са обвинени 18 лица, като окончателни и прецизни обвинения, описани в над 5000 страници, са предявени на всеки от обвинените.

Разпитани са повече от 400 свидетели. Изготвени са над 90 експертизи от 27 вещи лица. Обемът на събрания доказателствен материал, заедно с веществените доказателства и приложенията, надхвърля 1360 тома.