София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Съдът решава да се върне ли Стайко Стайков в ареста

Стават ясни резултатите от медицинската му експертиза

пропускане
5 годиниПравосъдие 1 Боряна Райчева

Апелативният специализиран съд ще се произнесе днес по мярката за неотклонение на синът на алкохолния бос Миню Стайков- Стайко Стайков.
Искането на прокуратурата е той да се върне в ареста, след като в началото на януари Стайков беше пуснат под домашен арест, поради влошено здравословно състояние.
 
Миналата седмица Стайко Стайков не се яви в съдебна зала, а адвокатът му обясни, че причината е, че клиентът му болен и е настанен в лечебно заведение, но отказа да даде подробности за диагнозата му. 
 
Делото беше отложено за днес, тъй като се очакваха резултатите от медицинската експертиза, на базата на които магистратите да решат дали е обосновано искането на държавното обвинение Стайков да се върне зад решетките.
 
Стайко Стайков е обвинен за участие в групата на баща си за данъчни престъпления, съхранение на акцизни стоки без бандерол и пране на пари.