София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Съдът решава по делото срещу Иван Евстатиев

Последен опит за защита срещу тежкото обвинение

7 годиниПравосъдие 1 Боряна Райчева

Заключителен етап на делото срещу обвинения в изнасилване Иван Евстатиев е насрочен от Районния съд в Пловдив за днешния ден. На предишното заседание беше приета тройна съдебна психологическа и психиатрична експертиза на бившия кмет на Пазарджик и Стрелча. Тя беше поискана от адвокат Ташкета Колчева, представляваща обвиняемия Евстатиев. Причината е неговото влошено психическо състояние, по думите на адвоката.
След експертизата се установи, че здравословното състояние на бившия кмет е стабилно. Той не страда от психично заболяване и може да участва в съдебния процес. 
Припомняме, че Иван Евстатиев е обвинен за изнасилването на 16-годишно момиче от град Стрелча и привеждането и до безпомощно състояние чрез алкохол. Евстатиев е в ареста от миналата година. Тогава през месец август родителите на момичето поискаха 10 000 лева обещетение от екскмета и внесоха граждански иск в съда.