София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Съдът реши: Отменя запечатването на "Маринела"

Според магистратите мотивите на НАП за затварянето са абстрактни

6 годиниОбразование 2 Боряна Райчева

Наложената от Националната агенция за приходите в края на миналата седмица мярка "запечатване", спрямо хотел "Маринела", е отменена с решение на Административен съд – София град от 1-ви октомври. 
 
Причината за наложената тогава мярка от данъчните беше, че  е ползван нерегистриран софтуер. От хотела обаче обясниха, че отговорността е на фирмата, която ги е оборудвала с въпросния софтуер, а не тяхна.
 
В настоящото си решение, магистратите заявяват, че  изложените от органите на НАП мотиви за „запечатването“ на хотела са абстрактни и не представляват основания за предварителното изпълнение на тази мярка.
 
От ръководството на хотела обясниха, че всички обекти в него вече работят без ограничения, като могат да бъдат правени резервации, както по телефона, така и през интернет платформите. В сила остават  и груповите и корпоративни договорки за настаняване, както и сключените  договори за организиране на мероприятия.
 
След постановяване на определението на съда, органите на НАП са задължени незабавно да премахнат всички съобщения за запечатване на обекта.