София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Съдът в Кипър даде ход на делото "Олимпик"

Искът ще се гледа на 17 октомври

6 годиниПравосъдие 2 Боряна Райчева

Старт на делото за несъстоятелност на фалиралата компания "Олимпик". Заседанието в Кипър продължи едва 15 минути и не приключи по същество.

За 17 октомври е определено да продължи гледането на иска. Целта на новата дата е да се осигури по-добра информираност на всички заинтересовани и потърпевши от фалита на застрахователната компания.

Гаранционният фонд предложи за постоянен ликвидатор да бъде назначен сегашният временен такъв - Павлос Накузи. 

Срещу кандидатурата му не е имало възражения, тя се приема от Застрахователния надзор и се очаква той официално да бъде назначен от съда на следващото заседание.

Съдът настоя искът за ликвидация да бъде публикуван в "Държавен вестник", както и в поне един всекидневник.

Заради фалита на "Олимпик" около 200 000 автомобила в България останаха без задължителната застраховка „Гражданска отговорност“ и бяха принудени в рамките на пет дни да си направят нови застраховки към други дружества. Всеки клиент на компанията ще получи писмо с разяснения за процедурата, която предстои и условията за подаване на искове, каза временният ликвидатор Павлос Накузи.